Skip to content

El coneixement és arreu

Sovint és difícil gestionar situacions sobrevingudes com és la de quedar-se fora d'un govern quan hi has estat els darrers anys - sense valorar-ne els motius, molt explicats- però no puc entendre determinats articles que només es poden justificar des d'una mala gestió del dol i un ànim de desgast. Arribem així a l'objecte del meu escrit-resposta a l'article del darrer Regidor de Qualitat urbana, Via pública i Universitats, Josep Gili, sobre la ideoneitat de la regidoria de Coneixement que jo mateix lideraré. Un article innecessari a parè de qui ara te l'encomana de gestionar el món universitari a Manresa. D’una banda perquè s’argumenta que Manresa te la necessitat imperiosa de tenir una regidoria específica per Universitats, quan les competències i el personal del consistori romandràn igual. D’altra banda perquè es proposa l’alternativa de crear un comissionat, com si es tractés d’un substitutiu, quan la funció i utilitat és diamentralment diferent. La innocència del llenguatge sempre quedarà per darrera de la maldat d'ometre les coses com son.

 

En aquesta nova etapa de transformació al govern a Manresa hem provat de resoldre petites diferències de funcionament en benefici d'una millora en la gestió externa i interna que, sigui per voluntat o inèrcia, havien romangut estables al llarg dels últims anys. És des d'aquesta nova visió que la regidoria que encapçalo durà el nom d'Empresa, Turisme i Coneixement, àmbits tots ells amb un denominador comú: l'economia generadora de riquesa. D’aquesta manera es busca reforçar sinergies amb tots els actors productius de la ciutat per fer Manresa capital. Un breu repàs del nomenclàtor de les regidories per veure la voluntat integradora del govern per aixoplugar tot el teixit empresarial. El fet de canviar Indústria per Empresa te l’intenció d’incloure, també, Pimes, Micropimes i persones autònomes, a banda del propi teixit industrial. El mateix passa amb Coneixement, on Universitats són pols de coneixement, innovació, talent i recerca però no els únics. Volem reivindicar la importancia de la formació professional en aquest àmbit que l’Ajuntament vehicula a través del Centre de Formació Pràctica o Eurecat.

 

El canvi que il·lusiona era el missatge de campanya d’Impulsem i ara ha de ser el motor d’aquest nou govern. Manresa ha de continuar desenvolupant projectes estratègics en el camp del coneixement, com la Fàbrica Nova, però també potenciant àmbits com la innovació o la formació professional per esdevenir capital en els camps del coneixement i del talent. En el projecte de millorar Manresa tothom hi ha de tenir un paper rellevant, també la gent que amb expertesa, ha d’esdevenir partícep d'aquesta nova etapa al consistori treballant en positiu, proactivament i col·laborant a continuar excel·lint en àmbits capdals pel desenvolupament de la Manresa que visionem pel futur.